Skip to main content

Premier Rutte en de ministerraad hebben voor aankomende 4 mei de vlaginstructie veranderd. Normaal wordt iedereen gevraagd om op 4 mei van 18.00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Dit jaar is het verzoek de Nederlandse vlag op 4 mei van zonsopgang tot zonsondergang halfstok te hangen. Alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid, gemeenten, provincies en diplomatieke vertegenwoordigingen zullen deze vlaginstructie ook volgen.

"Zo kan er onder de huidige Corona-maatregelen toch uitgebreid en ook vanuit huis worden stilgestaan bij Dodenherdenking"

Ook wordt er aangesloten bij de landelijke oproep aan trompettisten, om twee minuten voor 20.00 uur het taptoesignaal te blazen. Dit wordt gevolgd door twee minuten stilte. Aansluitend wordt het volkslied gezongen.
Als gebaar aan allen die gevallen zijn voor onze vrijheid, vragen we u om vanaf 21.00 uur een brandende kaars voor uw deur te plaatsen.

Bevrijdingsdag
Op 5 mei zullen in de gemeente Wierden om 8.00 uur de kerkklokken luiden als teken om de bevrijding van Nederland te vieren. Daarnaast wordt gevraagd om de nationale driekleur massaal uit te hangen om zo de bevrijding te vieren.

Leave a Reply